Salata od povrća i sira
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Patlidžan:
2 komada
Paradajz:
2 komada
Mozzarela:
500 grama
Bosiljak:
10 listova
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
Po želji
Instrukcije
Patlidžan izrezati na kriške, premazati maslinovim uljem, utrljati malo soli i bibera, pa peći na roštilju oko 8 minuta s obje strane.
Paradajz također izrezati na okrugle kriške, i peći 2 do 4 minute na roštilju.
Mozzarelu izrezati, pa u tanjire naizmjenočno redati, sir, patlidžan i paradajz.
Salatu posuti sa malo maslinovog ulja i ukrasiti listovima bosiljka.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.