Salata od svježeg kukuruza
Služi: 1 osobuKuhanje: 3 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kukuruz:
5 komada
Crveni luk:
1/2 šoljice
Jabučni ocat:
3 kašike
Maslinovo ulje:
3 kašike
Sol:
1/2 kašičice
Mljeveni biber:
1/2 kašičice
Bosiljak:
1/2 šoljice
Instrukcije
Kuhajte kukuruz 3 minute u velikom loncu kipuće, posoljene vode pa ga ocijedite i ubacite u ledenu vodu. Kada se kukuruz ohladi, odrežite zrna do klipa.
Ubacite odrezana zrna u veliku zdjelu. Dodajte crveni luk, ocat, maslinovo ulje, sol i biber. Neposredno prije posluživanja, dodajte i svježi bosiljak. Poslužite hladno ili na sobnoj temperaturi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.