Salata od tikve i korijandera

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Salata od tikve i korijandera

Sastojci

Bijeli luk:
1 češanj
Mljeveni kumin:
1 kašičica
Chilli paprika:
2 komada
Ocat:
75 mililitara
Smeđi šećer:
1 kašika
Kečap:
2 kašike
Maslinovo ulje:
60 mililitara
Susamovo ulje:
1 kašika
Tikva:
1/2 komada
Korijander:
400 grama

Instrukcije

  1. Stavite luk, kumin, chilli papriku, ocat i šećer u jednu šerpu.

  2. Stavite na vatru i nakon što proključa, smanjite temperaturu.

  3. Zadržite na vatri 1 minut, pa dodajte kečap, maslinovo i susam ulje.

  4. Položite kriške tikve na veći pleh za pečenje.

  5. Premažite ih maslinovim uljem i začinite po želji.

  6. Pecite ih 10-ak minuta na 180 °C dok malo ne omekšaju.

  7. Izvadite ih iz rerne i premažite plovinom pripremljene marinade.

  8. Stavite tikvu na roštilj i pecite po 2-3 minute obje strane.

  9. Stavite na tanjir za posluživanje, pospite preostalom marinadom i korijanderom, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.