Salata od tikve i korijandera
Sastojci
Instrukcije
Stavite luk, kumin, chilli papriku, ocat i šećer u jednu šerpu.
Stavite na vatru i nakon što proključa, smanjite temperaturu.
Zadržite na vatri 1 minut, pa dodajte kečap, maslinovo i susam ulje.
Položite kriške tikve na veći pleh za pečenje.
Premažite ih maslinovim uljem i začinite po želji.
Pecite ih 10-ak minuta na 180 °C dok malo ne omekšaju.
Izvadite ih iz rerne i premažite plovinom pripremljene marinade.
Stavite tikvu na roštilj i pecite po 2-3 minute obje strane.
Stavite na tanjir za posluživanje, pospite preostalom marinadom i korijanderom, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.