Salata od tunjevine i avokada
Služi: 1 osobuPriprema: 20 minuta

Sastojci
Kuhana jaja:
2 komada
Ljuti sos:
2 kašičice
Avokado:
200 grama
Crveni luk:
100 grama
Tunjevina:
1 konzerva
Majoneza:
2 kašike
Sok od limuna:
1 komad
Sol:
Po želji
Instrukcije
Jaja oguliti i dobro ih izgnječiti viljuškom.
Propasirani avokado pomiješati sa sokom od limuna.
Iscijediti tečnost iz tunjevine, pa pomiješati tunjevinu sa crvenim lukom, jajima, avokadom, ljutim sosom i majonezom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.