Salata od tunjevine i avokada

Služi: 1 osobuPriprema: 20 minuta
Salata od tunjevine i avokada

Sastojci

Kuhana jaja:
2 komada
Ljuti sos:
2 kašičice
Avokado:
200 grama
Crveni luk:
100 grama
Tunjevina:
1 konzerva
Majoneza:
2 kašike
Sok od limuna:
1 komad
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Jaja oguliti i dobro ih izgnječiti viljuškom.

  2. Propasirani avokado pomiješati sa sokom od limuna.

  3. Iscijediti tečnost iz tunjevine, pa pomiješati tunjevinu sa crvenim lukom, jajima, avokadom, ljutim sosom i majonezom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.