- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 10 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 19.2.2012
- 250 g
- buranija
- 250 g
- tunjevina
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 po potrebi
- celer
- 1 po potrebi
- peršun
- 200 g
- paradajz
- 1/2 kašičica
- Maslinovo ulje
- 1/2 kašičica
- ocat
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U veću posudu staviti vodu da prokuha, dodati buraniju i kuhati 4-5 minuta.
- Buraniju ocijediti, staviti u hladnu vodu, pa kada se ohladi, isjeći je na manje dijelove.
- U posebnu posudu staviti tunjevinu, isjeckani luk, celer, peršun, paradajz, maslinovo ulje, ocat i ostale začine, dodati buraniju, sve izmiješati i servirati salatu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!