Salata s gljivama i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Gljive:
450 grama
Bijeli luk:
4 češnja
Peršun:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Ulje:
1 kašika
Ocat:
1 kašika
Instrukcije
Skuhajte gljive u posoljenoj vodi a zatim narežite na tanke kriške i stavite u posudu.
U manjoj zdjeli pomiješajte ocat, ulje, sol, biber i bijeli luk.
Prelijte gljive s napravljenim dressingom.
Pospite s nasjeckanim peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.