Salata s gljivama i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Salata s gljivama i bijelim lukom

Sastojci

Gljive:
450 grama
Bijeli luk:
4 češnja
Peršun:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Ulje:
1 kašika
Ocat:
1 kašika

Instrukcije

  1. Skuhajte gljive u posoljenoj vodi a zatim narežite na tanke kriške i stavite u posudu.

  2. U manjoj zdjeli pomiješajte ocat, ulje, sol, biber i bijeli luk.

  3. Prelijte gljive s napravljenim dressingom.

  4. Pospite s nasjeckanim peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.