- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 6.9.2010
- 1 1/2 šolja
- ječam
- 8 šolja
- voda
- 1/3 šolja
- peršun
- 2 kašika
- Bosiljak
- 1/4 šolja
- zeleni luk
- 1/4 šolja
- sok od limuna
- 1/2 šolja
- ulje
- 1 kašičica
- umak od soje
- 2 komad
- paradajz

- U loncu kipuće vode kuhajte ječam 15 minuta, ocijedite pa kuhajte na pari još 10 minuta.
- Ostavite da se ohladi.
- Hladnom ječmu dodajte peršun, bosiljak i mladi luk i sve dobro izmiješajte.
- U manjoj zdjeli napravite dressing za salatu tako što umutite sok od limuna, ulje za salatu i umak od soje.
- Dodajte paradajz u dressing pa sve prespite preko salate.
- Ostavite da odstoji 5-10 minuta pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!