Salata s mahunama i bosljkom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Salata s mahunama i bosljkom

Sastojci

Mahune:
300 grama
Crveni luk:
33/100 šolje
Vinski ocat:
2 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Voda:
3 kašike
Bijeli luk u prahu:
13/100 kašičice
Bosiljak:
1 kašičica
Parmezan:
1 kašika
Biber:
13/100 kašičice
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte mahune slijedeći uputstvo na ambalaži.

  2. Ocijedite, a zatim u većoj zdjeli pomiješajte mahune s lukom.

  3. U manjoj zdjeli pomiješajte ostale sastojke.

  4. Prespite perko mahuna i dobro izmiješajte.

  5. Ostavite nekoliko sati da odstoji, uz povremeno miješanje a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.