- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 17.10.2010
- 500 g
- mladi krompir
- 2 kašika
- umak od bosiljka
- 3 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 kašika
- vinski ocat
- 225 g
- Špinat
- 2 komad
- pržena crvena paprika
- 2 konzerva
- tunjevina

- Kuhajte krompir u kipućoj posoljenoj vodi dok ne omekša, oko 15-20 minuta.
- U međuvremenu pomiješajte maslinovo ulje, ocat, sol i biber da napravite dressing.
- U zdjeli za salatu pomiješajte ocijeđeni krompir s paprikom i špinatom.
- Prelijte s napravljenim dressingom a zatim lagano umiješate tunjevinu i poslužite odmah.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!