Salata s tikvicama

Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Salata s tikvicama

Sastojci

Tikvice:
3 komada
Paradajz:
4 komada
Paprike:
5/2 komad
Crveni luk:
1 glavica
Masline:
8 komada
Ulje:
4 kašike
Ocat:
3/2 kasicica
Senf:
1 kašičica
Kuhana jaja:
2 komada
Ovčji sir:
140 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Paradajz stavite u kipuću vodu a zatim ga izvadite. Ogulite kožicu i izrežite na tanke kriške.

  2. Pomiješajte u zdjeli paradajz, paprike, tikvice, luk i masline.

  3. Dodajte ulje, ocat, senf i začinite. Izmiješajte.

  4. Po vrhu poredajte jaja i sir a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.