Salata sa patlidžanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Salata sa patlidžanom

Sastojci

Paprike:
500 grama
Paradajz:
500 grama
Patlidžan:
500 grama
Bijeli luk:
4 češnja
Ocat:
Po želji
Sol:
Po želji
Peršun:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Propržite paprike u tavi na vrelom ulju. Premjestite u posebnu posudu. Poklopite i ogulite kožicu kada se ohlade.

  2. Propržite i patlidžan. Stavite u posudu i poklopite.

  3. Isjecite i paradajz pa ga stavite da se dinsta na laganoj vatri.

  4. U posudu za salatu redajte prvo paprike a zatim dodajte paradajz, ocat, sol, peršun, bijeli luk i na kraju patlidžan.

  5. Ponovite isto ali da salata završava s paprikom i paradajzom.

  6. Začinite još malo s peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.