Salata sa piletinom u octu
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
3 komada
Bijeli luk:
1/2 kašičice
Maslinovo ulje:
4 kašike
Ocat:
2 kašike
Paradajz:
3/2 solja
Bosiljak:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Zelena salata:
6 šolja
Instrukcije
Zagrijte 1 kašiku ulja u tavi, dodajte filete i pecite dok ne dobiju smeđu boju. Dodajte bijeli luk i pecite još 1 minutu a zatim izvadite iz tave.
U istu tavu dodajte ocat, dovedite do ključanja pa umiješajte piletinu, paradajz, bosiljak, sol i ostatak ulja. Pirjajte 1-3 minute pa skinite s vatre.
Stavite zelenu salatu u posudu za posluživanje, dodajte piletinu sa umakom i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.