- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 24.4.2013
- 3 komad
- Pileći fileti
- 1/2 kašičica
- Bijeli luk
- 4 kašika
- Maslinovo ulje
- 2 kašika
- ocat
- 1 1/2 šolja
- paradajz
- 1 kašika
- Bosiljak
- 1/4 kašičica
- Sol
- 1/7 kašičica
- Biber
- 6 šolja
- zelena salata

- Zagrijte 1 kašiku ulja u tavi, dodajte filete i pecite dok ne dobiju smeđu boju. Dodajte bijeli luk i pecite još 1 minutu a zatim izvadite iz tave.
- U istu tavu dodajte ocat, dovedite do ključanja pa umiješajte piletinu, paradajz, bosiljak, sol i ostatak ulja. Pirjajte 1-3 minute pa skinite s vatre.
- Stavite zelenu salatu u posudu za posluživanje, dodajte piletinu sa umakom i poslužite odmah.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!