- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 11.6.2013
- 2 kg
- mladi krompir
- 160 g
- paradajz
- 1 po potrebi
- zelena salata
- 280 g
- škampi
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 2 kašičica
- Med
- 1 po potrebi
- sok od limuna
- 1/4 komad
- ljuta paprika
- 1 kašika
- korijander

- U manjoj zdjeli napravite dressing tako što pomiješajte maslinovo ulje, med, sok od limuna, papriku i korijander.
- Stavite škampe u veću zdjelu. Prelijte s napravljenim dressingom, poklopite i ostavite u frižideru da odstoje.
- Narežite krompir na četvrtine.
- Rasporedite zelenu salatu, krompir i paradajz na tanjire za posluživanje.
- Dodajte škampe i poslužite odmah.
Odlicno! Probala juce. Samo iduci put cu bez korijandera jer je gorak za moj ukus.
Onda drugi put pravite bez korijandera ili ga stavite u skroz malim kolicinama :), ipak drago nema je da ste zadovoljni s receptom:)
Uzivajte i dalje uz recepte kuhar.ba portala.