Salata sa tjesteninom i škampima
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Tjestenina:
350 grama
Škampi:
450 grama
Peršun:
Po želji
Maslinovo ulje:
1/2 šolje
Sok od limuna:
4 kašike
Estragon:
1 kašičica
Ružmarin:
1/4 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Ljuti umak:
1 kašičica
Instrukcije
Kuhajte tjesteninu slijedeći uputsva na ambalaži a zatim ocijedite i ostavite da se ohladi.
U zdjeli dobro izmiješajte ulje, sok od limuna, ljuti umak, estragon, ružmarin i sol.
Pomiješajte tjesteninu sa škampima i prelijte s dobivenim dressingom.
Pospite s peršunom, poklopite i ostavite da salata odstoji 30 minuta prije posluživanja.
Neposredno prije posluživanja promiješajte ponovo i poslužtite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.