Šampita

Sastojci
Instrukcije
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
U čvrsti snijeg umutiti bjelanjke.
Napraviti agdu od 750 gr šećera i 2 dl vode, pa je toplu sipati polahko u snijeg od bjelanjaka, uz neprestano miješanje.
U posebnoj posudi umutiti žumanjke sa 6 kašika šećera, zatim dodati 6 kašika mlijeka, 6 kašika ulja, brašno i prašak za pecivo, pa sve izjednačiti mikserom.
Smjesu preliti u pleh i peći 15-ak minuta na 200°C.
Kada se kora ispeče i ohladi, premazati je snijegom od bjelanjaka i servirati.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.