Šarena salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 3 minuta
Šarena salata

Sastojci

Krastavci:
1 kilogram
Paradajz:
1 kilogram
Luk:
1 kilogram
Paprike:
1 kilogram
Voda:
2 decilitra
Sol:
3 kašike
Lovorov list:
3 lista
Biber u zrnu:
2 kašike
Esencija:
2 kašike

Instrukcije

  1. U posudu sa 2 dl vode staviti 3 kašike soli, 3 lovorova lista, 2 kašike bibera, 2 kašike esencije i prokuhati.

  2. Paprike oprati, očistiti i isjeći na rezance.

  3. Krastavce, paradajz i luk također očistiti i izrezati na kolutove.

  4. Sve vrste povrća posebno posoliti, ostaviti nekoliko sati, pa iscijediti rukom.

  5. Iscijeđeno povrće poredati u teglu i preliti prethodno napravljenim, prokuhanim sirćetom.

  6. Tegle odmah zatvoriti i čuvati na hladnom mjestu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.