- Vrijeme pripreme
- 3 minute
- Vrijeme kuhanja
- 10 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 15.2.2012
- 1 kg
- krastavci
- 1 kg
- paradajz
- 1 kg
- luk
- 1 kg
- paprike
- 2 dl
- voda
- 3 kašika
- Sol
- 3 list
- lovorov list
- 2 kašika
- biber u zrnu
- 2 kašika
- esencija

- U posudu sa 2 dl vode staviti 3 kašike soli, 3 lovorova lista, 2 kašike bibera, 2 kašike esencije i prokuhati.
- Paprike oprati, očistiti i isjeći na rezance.
- Krastavce, paradajz i luk također očistiti i izrezati na kolutove.
- Sve vrste povrća posebno posoliti, ostaviti nekoliko sati, pa iscijediti rukom.
- Iscijeđeno povrće poredati u teglu i preliti prethodno napravljenim, prokuhanim sirćetom.
- Tegle odmah zatvoriti i čuvati na hladnom mjestu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!