Šareni burek

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Šareni burek

Sastojci

Brašno:
600 grama
Krompir:
500 grama
Mljevena govedina:
250 grama
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
3 češnja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Ovaj burek se može motati u zvrkove ali i slagati.

  2. Od brašna napravite jufke.

  3. Krompir, meso, crveni luk, bijeli luk začinite sa soli i biberom.

  4. U tepsiju stavite prvo jufku a zatim meso i krompir.

  5. Ponavljajte postupak dok ne potrošite napravljenu smjesu.

  6. Slaganje završite s jufkom. Pomastite je.

  7. Pecite 25-30 minuta.

  8. U međuvremenu u tavi zagrijte malo vode i maslo.

  9. Pospite po bureku.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.