- Vrijeme pripreme
- 6 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 21.10.2010
- 250 g
- indijski sir
- 4 komad
- paradajz
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašičica
- garam masala
- 1/2 kašičica
- kurkum
- 1/7 kašičica
- Crvena paprika
- 300 g
- grašak
- 300 ml
- supa od povrća
- 1 po potrebi
- ulje

- Zagrijte 2 kašike ulja u tavi, dodajte sir i pecite dok sir ne dobije zlatno smeđu boju. Kada sir dobije boju izvadite ga iz tave i ostavite sa strane.
- U istu tavu dodajte crveni i bijeli luk i kuhajte 5 minuta ili dok luk ne omekša.
- Umiješajte začine, paradajz i supu od povrća. Dovedite do ključanja i kuhajte na manjoj temperaturi još 10 minuta.
- Dodajte sir i grašak i kuhajte još 5 minuta.
- Skinite s toplote i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!