Šiš-ćevap

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
700 g
juneće meso
450 g
Crveni luk
100 g
mrkve
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
aleva paprika
1 po potrebi
celer
1 po potrebi
peršun
6 komad
štapići
1 po potrebi
kiselo mlijeko
Šiš-ćevap
  1. Izrežite meso na veće komade a luk na listove.
  2. Na štapiće redajte meso i luk ali tako da svaki štapić mora početi i završiti sa mesom.
  3. Stavite štapiće u veću posudu za kuhanje pa preko dodajte sol, biber, mrkvu, peršun i celer.
  4. Dodajte vodu i stavite na srednju temperaturu da prokuha.
  5. Smanjite temperaturu i kuhajte dok meso ne omekša.
  6. Pred kraj dodajte papriku a zatim skinite i poslužite uz kiselo mlijeko .

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*