- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 14.7.2010
- 700 g
- juneće meso
- 450 g
- Crveni luk
- 100 g
- mrkve
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- aleva paprika
- 1 po potrebi
- celer
- 1 po potrebi
- peršun
- 6 komad
- štapići
- 1 po potrebi
- kiselo mlijeko

- Izrežite meso na veće komade a luk na listove.
- Na štapiće redajte meso i luk ali tako da svaki štapić mora početi i završiti sa mesom.
- Stavite štapiće u veću posudu za kuhanje pa preko dodajte sol, biber, mrkvu, peršun i celer.
- Dodajte vodu i stavite na srednju temperaturu da prokuha.
- Smanjite temperaturu i kuhajte dok meso ne omekša.
- Pred kraj dodajte papriku a zatim skinite i poslužite uz kiselo mlijeko .
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!