Škampi s curryem
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Biljno ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Curry pasta:
2 kašičice
Đumbir:
1 kašičica
Konzervisani paradajz:
400 grama
Krema kokosa:
50 grama
Škampi:
400 grama
Korijander:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i đumbir, pecite 3-4 minute ili dok ne omekšaju.
Dodajte curry i pecite još 1 minutu uz konstantno miješanje.
Umiješajte nasjeckani paradajz i kremu kokosa. Dovedite smjesu do ključanja i kuhajte 5 minuta, uz povremeno dodavanje vode ukoliko je umak gust.
Dodajte škampe i kuhajte dodatnih 5-10 minuta.
Pospite s korijanderom, skinite s toplote i poslužite uz rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.