Škampi sa bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 2 minuta
Škampi sa bijelim lukom

Sastojci

Maslo:
33/100 šolje
Škampi:
600 grama
Bijeli luk:
5 češanja
Peršun:
33/100 šolje
Sok od limuna:
5/2 kasika

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u većoj tavi.

  2. Dodajte škampe i bijeli luk. Pirjajte na većoj temperaturi 5 minuta uz konstantno miješanje ili dok ne dobiju rozu boju.

  3. Nakon 5 minuta umiješajte peršun i sok od limuna pa izvadite iz tave i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.