Škampi sa bijelim lukom

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
8 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/3 šolja
maslo
600 g
škampi
5 češanj
Bijeli luk
1/3 šolja
peršun
2 1/2 kašika
sok od limuna
Škampi sa bijelim lukom
  1. Zagrijte maslo u većoj tavi.
  2. Dodajte škampe i bijeli luk. Pirjajte na većoj temperaturi 5 minuta uz konstantno miješanje ili dok ne dobiju rozu boju.
  3. Nakon 5 minuta umiješajte peršun i sok od limuna pa izvadite iz tave i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*