- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 60 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 17.12.2010
- 1 šolja
- luk
- 1 šolja
- zelena paprika
- 1 šolja
- celer
- 4 šolja
- patlidžan
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašika
- maslo
- 450 g
- škampi
- 2 šolja
- kuhana riža
- 1 kašičica
- Worcestershire umak
- 2 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- Biber
- 1/2 kašičica
- majčina dušica
- 3/4 šolja
- majoneza
- 1 šolja
- Prezla

- U većoj tavi zagrijte maslo pa dodajte luk, papriku, celer, patlidžan i bijeli luk. Pirjajte dok povrće ne omekša.
- Umiješajte škampe, rižu, Worcestershire umak, sol, biber, majonezu i majčinu dušicu.
- Prespite sve u podmazanu posudu za pečenje, pospite sa prezlom i stavite u pećnicu.
- Pecite 45 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
- Izvadite iz pećnice i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!