Škampi u maslu s bijelim lukom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/4 šolja
maslo
1 kašika
peršun
1 češanj
Bijeli luk
1/7 kašičica
ljuti umak
1/4 kašičica
Sol
3 kašika
bijelo vino
450 g
škampi
1 glavica
Crveni luk
1 komad
paprika
Škampi u maslu s bijelim lukom
  1. Rastopite maslo u tavi pa umiješajte peršun, bijeli luk,crveni luk, papriku, umak i sol.
  2. Kuhajte 1-2 minute na većoj temperaturi.
  3. Dodajte vino i kuhajte još 1/2 minute.
  4. Dodajte škampe i kuhajte dok ne dobiju ružičastu boju.
  5. Skinite s toplote i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*