Školjke na francuski način

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Školjke na francuski način

Sastojci

Školjke:
3/2 kilogram
Crveni luk:
2 glavice
Maslo:
50 grama
Peršun:
Po želji
Bijelo vino:
375 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Bijeli luk u prahu:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite školjke u vodu na nekoliko sati s tim da mijenjate vodu s vremena na vrijeme.

  2. Očistite školjke uz pomoć četke i perite dok voda ne postane bistra.

  3. Školjke koje su se otvorile prilikom pranja nisu jestive.

  4. Zagrijte maslo u tavi i stavite luk da pirja.

  5. Dodajte peršun, vino, sol, biber i bijeli luk.

  6. Dodajte školjke i kuhajte dok se školjke ne otvore. Školjke koje se nisu otvorile prilikom kuhanja nisu jestive.

  7. Poslužite školjke uz supu koju ste začinili sa soli i biberom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.