Školjke na francuski način

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 1/2 kg
školjke
2 glavica
Crveni luk
50 g
maslo
1 po potrebi
peršun
375 ml
bijelo vino
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
bijeli luk u prahu
Školjke na francuski način
  1. Stavite školjke u vodu na nekoliko sati s tim da mijenjate vodu s vremena na vrijeme.
  2. Očistite školjke uz pomoć četke i perite dok voda ne postane bistra.
  3. Školjke koje su se otvorile prilikom pranja nisu jestive.
  4. Zagrijte maslo u tavi i stavite luk da pirja.
  5. Dodajte peršun, vino, sol, biber i bijeli luk.
  6. Dodajte školjke i kuhajte dok se školjke ne otvore. Školjke koje se nisu otvorile prilikom kuhanja nisu jestive.
  7. Poslužite školjke uz supu koju ste začinili sa soli i biberom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*