Sladoled sa jagodama

Sastojci
Instrukcije
Izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite 30 minuta, da omekša
Stavite 1 čašu vinskog octa (250 ml) u posudu za kuhanje na manjoj temperaturi. Kuhajte lagano dok se količina octa ne smanji na 100 ml (5 kašika). Stavite na stranu i pustite da se ohladi.
U blender dodajte sladoled i ostatak (100 ml) vinskog octa. Miješajte, a zatim vratite sladoled u posudu i ostavite u zamrzivač dok se ne zamrzne.
Sat vremena prije serviranja, stavite jagode u zdjelu i pospite ih šećerom u prahu.
Neposredno prije serviranja, jagode u zdjeli pospite sa preostalim octom da bi dobili umak.
Poslužite kriške ili kugle sladoleda s jagodama i umakom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.