Sladoled sa jagodama

Služi: 1 osobu
Sladoled sa jagodama

Sastojci

Sladoled od vanilije:
1 litar
Vinski ocat:
280 mililitara
Jagode:
1 kilogram
Šećer u prahu:
2 kašike

Instrukcije

  1. Izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite 30 minuta, da omekša

  2. Stavite 1 čašu vinskog octa (250 ml) u posudu za kuhanje na manjoj temperaturi. Kuhajte lagano dok se količina octa ne smanji na 100 ml (5 kašika). Stavite na stranu i pustite da se ohladi.

  3. U blender dodajte sladoled i ostatak (100 ml) vinskog octa. Miješajte, a zatim vratite sladoled u posudu i ostavite u zamrzivač dok se ne zamrzne.

  4. Sat vremena prije serviranja, stavite jagode u zdjelu i pospite ih šećerom u prahu.

  5. Neposredno prije serviranja, jagode u zdjeli pospite sa preostalim octom da bi dobili umak.

  6. Poslužite kriške ili kugle sladoleda s jagodama i umakom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.