Slatke pogačice od višanja

Sastojci
Instrukcije
U jednu posudu stavite brašno, prašak za pecivo, ½ kašikice soli i maslac.
Mijesite rukama dok se smjesa ne pretvori u mrvice, a zatim dodajte šećer.
Dodajte mlaženicu, malo mlijeka, vaniliju i višnje, pa zamijesite fino, mekano tijesto.
Oklagijom razvaljajte tijesto na debljinu oko 3 cm, a zatim čašom iskružite tijesto.
Iskruženo tijesto poredajte u pleh za pečenje kojeg ste prethodno posuli sa malo brašna, pa premažite svaki krug mlijekom.
Pecite u rerni na 220 °C 12-15 minuta, dok pogačice ne porumene i narastu.
Poslužite ih s kajmakom i džemom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.