Slatki hljeb s limunom i borovnicama
![Slatki hljeb s limunom i borovnicama Slatki hljeb s limunom i borovnicama](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2010/10/cajni-hljeb-s-limunom-i-borovnicama.jpg)
Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C i uljem premažite posudu za pečenje.
U veću zdjelu dodajte maslo, ulje i šećer. Miješajte uz pomoć el. miksera dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte i umutite bjelanca i mlaćanicu.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa sve saspite u smjesu s jajima.
Umiješajte sok od limuna, koricu od limuna i ekstrakt vanilije. Miješajte dok smjesa ponovo ne postane glatka a zatim dodajte smrznute borovnice.
Prespite u posudu za pečenje i pecite 60 minuta.
Izvadite iz pećnice, ostavite da ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.