Slatki hljeb sa brusnicom, ananasom i kokosom
Sastojci
Instrukcije
U većoj zdjeli dobro umutite maslo sa šećerom, jajima, bjelancima, mlijekom i sokom od limuna.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i soli pa postepeno dodajite u smjesu s jajima uz konstantno miješanje.
Umiješajte brusnice, ananas, orahe i kokos pa dobivenu smjesu prespite u podmazanu posudu za pečenje.
Pecite u pećnici 60 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice, ostavite 10 minuta da ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.