- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Deserti
- Postavio
- Postavljeno
- 28.3.2012
- 400 gr šećera
- 1,5 kg šećera
- 2 limuna

- U veću šerpu redati: šećer, oprane i očišćene jagode, limunov sok, pa ponovo šećer.
- Postupak ponavljati do isteka materijala, pazeći da na površini bude šećer.
- Šerpu prekriti i ostaviti da prenoći.
- Nakon što prenoći, mješavinu kuhati na jačoj temperaturi, uz povremeno miješanje i skidanje pjene koja se formira na površini.
- Skuhano slatko u šerpi prekriti čistom, vlažnom krpom i ostaviti da se potpuno ohladi.
- Preliti u tegle, čvrsto ih zatvoriti i čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!