Složenac od patlidžana i sira

Sastojci
Instrukcije
- Zagrijte rernu na 250 °C. 
- Kriške patlidžana premažite uljem, posolite i pobiberite. 
- Poredajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta uz povremeno prevrtanje, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane. 
- U međuvremenu napravite sos. 
- U jednoj posudi pomiješajte 60 ml mlijeka, brašno i bijeli luk. 
- Postepeno dodajite preostalo mlijeko i 60 ml marinara sosa. 
- Kada smjesa proključa, smanjite temperaturu i ostavite da smjesa krčka 2-3 minute, dok se ne zgusne. 
- Premažite 60 ml marinara sosa na dno posude za pečenje, poredajte jedan sloj patlidžana i pospite pripremljenim sosom. 
- Pnavljajte ovaj postupak do isteka materijala. 
- Na gornji sloj pospite 60 ml marinara sosa i pospite mozzarellom i parmezanom. 
- Pecite 10-15 minuta dok ne dobije smeđkastu boju. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.