Složenac od patlidžana i sira

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 komad
patlidžan
1 kašika
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
250 ml
nemasno mlijeko
3 kašika
brašno
2 češanj
Bijeli luk
200 ml
marinara sos
125 g
mozzarela
80 g
parmezan
Složenac od patlidžana i sira
  1. Zagrijte rernu na 250 °C.
  2. Kriške patlidžana premažite uljem, posolite i pobiberite.
  3. Poredajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta uz povremeno prevrtanje, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
  4. U međuvremenu napravite sos.
  5. U jednoj posudi pomiješajte 60 ml mlijeka, brašno i bijeli luk.
  6. Postepeno dodajite preostalo mlijeko i 60 ml marinara sosa.
  7. Kada smjesa proključa, smanjite temperaturu i ostavite da smjesa krčka 2-3 minute, dok se ne zgusne.
  8. Premažite 60 ml marinara sosa na dno posude za pečenje, poredajte jedan sloj patlidžana i pospite pripremljenim sosom.
  9. Pnavljajte ovaj postupak do isteka materijala.
  10. Na gornji sloj pospite 60 ml marinara sosa i pospite mozzarellom i parmezanom.
  11. Pecite 10-15 minuta dok ne dobije smeđkastu boju.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*