- Zagrijte rernu na 250 °C.
- Kriške patlidžana premažite uljem, posolite i pobiberite.
- Poredajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta uz povremeno prevrtanje, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
- U međuvremenu napravite sos.
- U jednoj posudi pomiješajte 60 ml mlijeka, brašno i bijeli luk.
- Postepeno dodajite preostalo mlijeko i 60 ml marinara sosa.
- Kada smjesa proključa, smanjite temperaturu i ostavite da smjesa krčka 2-3 minute, dok se ne zgusne.
- Premažite 60 ml marinara sosa na dno posude za pečenje, poredajte jedan sloj patlidžana i pospite pripremljenim sosom.
- Pnavljajte ovaj postupak do isteka materijala.
- Na gornji sloj pospite 60 ml marinara sosa i pospite mozzarellom i parmezanom.
- Pecite 10-15 minuta dok ne dobije smeđkastu boju.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!