Složenac od tikvica i paradajza

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 20 minuta
Složenac od tikvica i paradajza

Instrukcije

  1. U većoj posudi pomiješajte cheddar i parmezan sir, origano, bosiljak, sol, biber i bijeli luk.

  2. Rasporedite pola izrezanih tikvica na dno posude omjera dimenzija 21 cm, premazane uljem.

  3. Pospite tikvice ¼ smjese od sira i bilja.

  4. Pola paradajza poredajte preko sira i tikvica, pa pospite još 1/4 mješavinom sira i bilja.

  5. Ponovite još jednom ovaj postupak.

  6. Istopite maslac u tavi, pa propržite crveni luk.

  7. Kada postane proziran, dodajte prezlu i kuhajte dok ne upije masnoću.

  8. Pospite preko smjese od tikvica i paradajza u posudi.

  9. prekrijte posudu folijom i pecite na 200 °C 25 minuta.

  10. Skinite foliju i pecite dok površina ne postane hrskava, a povrće omekša, oko 20 minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.