Složenac od tikvica i paradajza

Sastojci
Instrukcije
U većoj posudi pomiješajte cheddar i parmezan sir, origano, bosiljak, sol, biber i bijeli luk.
Rasporedite pola izrezanih tikvica na dno posude omjera dimenzija 21 cm, premazane uljem.
Pospite tikvice ¼ smjese od sira i bilja.
Pola paradajza poredajte preko sira i tikvica, pa pospite još 1/4 mješavinom sira i bilja.
Ponovite još jednom ovaj postupak.
Istopite maslac u tavi, pa propržite crveni luk.
Kada postane proziran, dodajte prezlu i kuhajte dok ne upije masnoću.
Pospite preko smjese od tikvica i paradajza u posudi.
prekrijte posudu folijom i pecite na 200 °C 25 minuta.
Skinite foliju i pecite dok površina ne postane hrskava, a povrće omekša, oko 20 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.