Složenac od tikvica i paradajza
- U većoj posudi pomiješajte cheddar i parmezan sir, origano, bosiljak, sol, biber i bijeli luk.
- Rasporedite pola izrezanih tikvica na dno posude omjera dimenzija 21 cm, premazane uljem.
- Pospite tikvice ¼ smjese od sira i bilja.
- Pola paradajza poredajte preko sira i tikvica, pa pospite još 1/4 mješavinom sira i bilja.
- Ponovite još jednom ovaj postupak.
- Istopite maslac u tavi, pa propržite crveni luk.
- Kada postane proziran, dodajte prezlu i kuhajte dok ne upije masnoću.
- Pospite preko smjese od tikvica i paradajza u posudi.
- prekrijte posudu folijom i pecite na 200 °C 25 minuta.
- Skinite foliju i pecite dok površina ne postane hrskava, a povrće omekša, oko 20 minuta.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!