- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 9.2.2012
- 1 kg
- blitva
- 3 komad
- Jaja
- 150 g
- Prezla
- 50 g
- ribani sir
- 1 kašika
- Mješavina začina
- 150 g
- brašno
- 4 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 2 dl
- kisela pavlaka
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- ulje

- Blitvu oprati, prokuhati, ocijediti i isjeckati.
- U jednu od kuhinjskih posuda staviti isjeckanu blitvu, 4 kašike maslinovog ulja, 1 jaje, 50 gr ribanog sira, 2 kašike prezle, 1 kašiku mješavine začina i sitno isječen bijeli luk.
- Od ove smjese oblikovati šnicle, uvaljati ih u brašno, jaja i prezlu, pa ih ispeći u tavi na vrelom ulju.
- Gotove šnicle po želji preliti kiselim vrhnjem i servirati.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!