Šnicle od tikvica

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
3 komad
Tikvice
2 komad
Jaja
3 kašičica
brašno
1 kašika
peršun
120 g
feta sir
2 1/2 dl
ulje
1 glavica
Crveni luk
1 komad
paprika
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 češanj
Bijeli luk
Šnicle od tikvica
  1. Oprati i očistiti tikvice, izrendati ih i ostaviti na stranu, pa ih kasnije iscijediti.
  2. Smjesu praviti tako što ćete u jednu posudu staviti jaja, sir, sitno isjeckan peršun, tikvice, crveni i bijeli luk (prethodno isječen sitno), te biber, sol i papriku po želji.
  3. Postepeno dodavati brašno i miješati dok se sve čvrsto ne sjedini.
  4. Veličinu šnicle ćete odrediti veličinom kašike kojom uzimate smjesu i stavljate u vrelo ulje da se peče.
  5. Šnicle koje ste ispekli možete dekorisati preljevima i sastojcima po vašoj želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*