Šnicle od tikvica

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Šnicle od tikvica

Sastojci

Tikvice:
3 komada
Jaja:
2 komada
Brašno:
3 kašičice
Peršun:
1 kašika
Feta sir:
120 grama
Ulje:
5/2 decilitar
Crveni luk:
1 glavica
Paprika:
1 komad
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Bijeli luk:
1 češanj

Instrukcije

  1. Oprati i očistiti tikvice, izrendati ih i ostaviti na stranu, pa ih kasnije iscijediti.

  2. Smjesu praviti tako što ćete u jednu posudu staviti jaja, sir, sitno isjeckan peršun, tikvice, crveni i bijeli luk (prethodno isječen sitno), te biber, sol i papriku po želji.

  3. Postepeno dodavati brašno i miješati dok se sve čvrsto ne sjedini.

  4. Veličinu šnicle ćete odrediti veličinom kašike kojom uzimate smjesu i stavljate u vrelo ulje da se peče.

  5. Šnicle koje ste ispekli možete dekorisati preljevima i sastojcima po vašoj želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.