Šnicle s marinadom

Vrijeme pripreme
60 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
crni biber
4 komad
teleće šnicle
1 po potrebi
maslinovo ulje u spreju
1/2 šoljica
goveđa osnova
1 po potrebi
zelena salata
1 po potrebi
Krompir
1 češanj
Bijeli luk
1 šolja
tamno pivo
Šnicle s marinadom
  1. Pospite biberom šnicle s obje strane. Stavite u plitki tanjir.
  2. Napravite marinadu: kombinirajte bijeli luk i pivo. Prelijte šnicle. Prekrite i ostavite u frižider najmanje 1 sat. Izvadite iz frižidera 15 minuta prije upotrebe.
  3. Pomastite tavu maslinovim uljem iz spreja. Zagrijte tavu na visokoj temperaturi. Ocijedite šnicle. Pecite šnicle 2 minute, a zatim 4 minute sa svake strane ili po vlastitoj želji. Prenesite na tanjir. Prekrijte folijom.
  4. Prelijte marinadu u tavu. Dodajte osnovu. Dovedite do ključanja i kuhajte 5 minuta ili dok se umak ne smanji. Poslužite umak s šniclom, krompirom i salatom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*