Šnicle s marinadom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 30 minuta
Šnicle s marinadom

Sastojci

Crni biber:
1 kašika
Teleće šnicle:
4 komada
Maslinovo ulje u spreju:
Po želji
Goveđa osnova:
1/2 šoljice
Zelena salata:
Po želji
Krompir:
Po želji
Bijeli luk:
1 češanj
Tamno pivo:
1 šolja

Instrukcije

  1. Pospite biberom šnicle s obje strane. Stavite u plitki tanjir.

  2. Napravite marinadu: kombinirajte bijeli luk i pivo. Prelijte šnicle. Prekrite i ostavite u frižider najmanje 1 sat. Izvadite iz frižidera 15 minuta prije upotrebe.

  3. Pomastite tavu maslinovim uljem iz spreja. Zagrijte tavu na visokoj temperaturi. Ocijedite šnicle. Pecite šnicle 2 minute, a zatim 4 minute sa svake strane ili po vlastitoj želji. Prenesite na tanjir. Prekrijte folijom.

  4. Prelijte marinadu u tavu. Dodajte osnovu. Dovedite do ključanja i kuhajte 5 minuta ili dok se umak ne smanji. Poslužite umak s šniclom, krompirom i salatom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.