Šnicle u sosu od gljiva

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
šnicle
1 komad
mrkve
1 glavica
Crveni luk
250 g
šampinjoni
1 pakovanje
pavlaka
1 kašika
brašno
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
vegeta
Šnicle u sosu od gljiva
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
  2. Šnicle istucite čekićem za meso.
  3. Zagrijte ulje u tavi na većoj temperaturi i dodajte šnicle.
  4. Pecite 5 minuta.
  5. Izvadite i stavite u tepsiju s poklopcom.
  6. Dodajte luk i mrkvu pa prelijte vodom. Začinite vegetom i poklopite.
  7. Stavite u zagrijanu rernu.
  8. U medjuvremenu zagrijte ulje u tavi pa dodajte gljive i luk.
  9. Pecite na laganoj vatri 15-20 minuta.
  10. Pomiješajte pavlaku i brašno.
  11. Kada su gljive mekane i gotove, dodajte pavlaku s brašnom i kuhajte još 5 minuta.
  12. Šnicle prelijte napravljenim sosom i poslužite uz kuhano povrće.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*