Šnicle u sosu od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Šnicle u sosu od gljiva

Sastojci

Šnicle:
4 komada
Mrkve:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Šampinjoni:
250 grama
Pavlaka:
1 pakovanje
Brašno:
1 kašika
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Vegeta:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C.

  2. Šnicle istucite čekićem za meso.

  3. Zagrijte ulje u tavi na većoj temperaturi i dodajte šnicle.

  4. Pecite 5 minuta.

  5. Izvadite i stavite u tepsiju s poklopcom.

  6. Dodajte luk i mrkvu pa prelijte vodom. Začinite vegetom i poklopite.

  7. Stavite u zagrijanu rernu.

  8. U medjuvremenu zagrijte ulje u tavi pa dodajte gljive i luk.

  9. Pecite na laganoj vatri 15-20 minuta.

  10. Pomiješajte pavlaku i brašno.

  11. Kada su gljive mekane i gotove, dodajte pavlaku s brašnom i kuhajte još 5 minuta.

  12. Šnicle prelijte napravljenim sosom i poslužite uz kuhano povrće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.