- Stavite u šerpu 1 kg šećera sa 1 l vode i ostavite da proključa smjesa.
- Nakon što se šećer istopi i smjesa proključa, dodajte koru od ¼ limuna.
- Kuhajte dok se tečnost ne zgusne, pa skinite s vatre.
- Ostavite na stranu.
- Prosijano brašno stavite u zdjelu, pa dodajte jaja, ulje, limunov sok, sol i prašak za pecivo.
- Polahko dodajite 250 ml vode i mijesite tijesto.
- Kada ujednačeno zamijesite tijesto podijelite ga na 14-16 dijelova i ostavite da odstoji.
- Svaki dio uvaljajte u gustin, jedan po jedan, a zatim ih razvijte što je tanje moguće.
- Na sredinu svake jufke pospite orahe, na sredini zgušvajte svaku jufku, krajeve preklopite, pa uvrnite svaku jufku.
- Poredajte rolade u pleh dimenzija 30-35 cm, pa ih premažite istopljenim margarinom.
- Stavite u rernu i na laganoj temperaturi pecite dok ne porumeni postane hrskavo.
- Kada se ispeče, prelijte hladnim sirupom kojeg ste pripremili na početku.
- Ostavite da se upije sirup, izrežite na male rolnice i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!