Sok od kruške
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Limunska kiselina:
Po želji
Kruške:
1 kilogram
Voda:
1 litar
Instrukcije
Operite kruške, očistite od košpica i isjeckajte.
Stavite u lonac za kuhanje i kuhajte 15 minuta.
Procijedite kroz čistu gazu, bez pritiska, tako da se čist sok izdvoji.
Stavite sok na toplotu da prokuha, dodajte šećer i limunsku kiselinu.
Nakon kratkog kuhanja, prespite u flaše te ih hermetički zatvorite. Čuvajte na hladnom mjestu
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.