Som u umaku s orasima

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 šolja
brašno
1 kašika
Crvena paprika
6 komad
fileti soma
2 kašika
biljno ulje
2 kašika
maslo
2 šolja
peršun
1/2 šolja
Maslinovo ulje
1/2 šolja
nasjeckani orasi
1 češanj
Bijeli luk
1/2 šolja
parmezan
1/2 šolja
sir trapist
2 kašika
maslo
Som u umaku s orasima
  1. U blender dodajte začine i meljite dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Poklopite i ostavite smjesu u frižider.
  3. U većem tanjiru pomiješajte brašno, crvenu papriku i sol.
  4. Umiješajte filete u tu smjesu, višak otresite.
  5. Zagrijte ulje i pola masla u većoj tavi.
  6. Dodajte 3 fileta i pecite 4 minute sa jedne strane. Kada okrenete filete premažite smeđu stranu s gore navedenom smjesom.
  7. Pecite još 4 minute a zatim premažite i drugu smeđu stranu s umakom. Poklopite i ostavite da se umak rastopi.
  8. Ponovite isto sa preostala 3 fileta pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*