Som u umaku s orasima

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Som u umaku s orasima

Sastojci

Brašno:
2 šolje
Crvena paprika:
1 kašika
Fileti soma:
6 komada
Biljno ulje:
2 kašike
Maslo:
2 kašike
Peršun:
2 šolje
Maslinovo ulje:
1/2 šolje
Nasjeckani orasi:
1/2 šolje
Bijeli luk:
1 češanj
Parmezan:
1/2 šolje
Sir trapist:
1/2 šolje
Maslo:
2 kašike

Instrukcije

  1. U blender dodajte začine i meljite dok ne dobijete glatku smjesu.

  2. Poklopite i ostavite smjesu u frižider.

  3. U većem tanjiru pomiješajte brašno, crvenu papriku i sol.

  4. Umiješajte filete u tu smjesu, višak otresite.

  5. Zagrijte ulje i pola masla u većoj tavi.

  6. Dodajte 3 fileta i pecite 4 minute sa jedne strane. Kada okrenete filete premažite smeđu stranu s gore navedenom smjesom.

  7. Pecite još 4 minute a zatim premažite i drugu smeđu stranu s umakom. Poklopite i ostavite da se umak rastopi.

  8. Ponovite isto sa preostala 3 fileta pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.