Somun

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
1 kg
brašno
10 g
kvasac
1 po potrebi
topla voda
Somun
  1. Razmutite kvasac u toploj vodi i ostavite 15-20 minuta da se digne.
  2. Stavite kvasac u brašno i zamiješajte malo rjeđe tijesto dodavajući mlaku vodu.
  3. Zatim neka tijesto odstoji. Premjestite i oblikujte somun dimenzija 15-30 cm, pa neka odstoji još malo.
  4. Zatim ga iskrižajte nožem i ispecite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*