Špagete bolonjez sa gljivama
Kategorije: Pasta
- Crveni i bijeli luk isjeckajte i propržite na zagrijanom maslinovom ulju.
- Dodajte sitno isjeckanu mrkvu i kuhajte 1-2 minute dok ne omekša.
- Gljive izrežite na tanke listove, pa ih dodajte u tu smjesu.
- Kuhajte 2-3 minute, pa ih posolite i pobiberite.
- Dodajte mljeveno meso i pržite uz povremeno miješanje dok ne dobije smeđu boju, zatim umiješajte ocat i ostavite da smjesa krčka 1 minutu.
- Na kraju dodajte i paradajz izrezan na kockice.
- U međuvremenu skuhajte špagete prema uputstvu s vrećice.
- Jednu šolju vode u kojoj su se kuhale špagete stavite u sos, pa kuhajte sos još 10-15 minuta, dok se blago ne zgusne.
- Smanjite potpuno temperaturu i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje.
- Špagete procijedite, rasporedite u 4 tanjira, pospite pripremljenim sosom, bosiljkom i parmezanom, pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!