Špagete bolonjez sa gljivama

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
3 češanj
Bijeli luk
1 komad
mrkve
250 g
gljive
500 g
mljevena govedina
2 kašika
ocat
400 g
paradajz
350 g
špageti
3 kašika
ekstra djevičansko maslinovo ulje
3 kašika
Bosiljak
100 g
parmezan
1 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
Špagete bolonjez sa gljivama
  1. Crveni i bijeli luk isjeckajte i propržite na zagrijanom maslinovom ulju.
  2. Dodajte sitno isjeckanu mrkvu i kuhajte 1-2 minute dok ne omekša.
  3. Gljive izrežite na tanke listove, pa ih dodajte u tu smjesu.
  4. Kuhajte 2-3 minute, pa ih posolite i pobiberite.
  5. Dodajte mljeveno meso i pržite uz povremeno miješanje dok ne dobije smeđu boju, zatim umiješajte ocat i ostavite da smjesa krčka 1 minutu.
  6. Na kraju dodajte i paradajz izrezan na kockice.
  7. U međuvremenu skuhajte špagete prema uputstvu s vrećice.
  8. Jednu šolju vode u kojoj su se kuhale špagete stavite u sos, pa kuhajte sos još 10-15 minuta, dok se blago ne zgusne.
  9. Smanjite potpuno temperaturu i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje.
  10. Špagete procijedite, rasporedite u 4 tanjira, pospite pripremljenim sosom, bosiljkom i parmezanom, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*