Špagete na italijanski način

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Špagete na italijanski način

Sastojci

Mljevena govedina:
200 grama
Zeleni luk:
3/4 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Šećer:
2 kašičice
Worcestershire umak:
1 kašičica
Umak od paradajza:
600 mililitara
Masline:
50 grama
Špageti:
Po želji
Parmezan:
Po želji

Instrukcije

  1. Upržite meso i luk u tavi dok ne dobiju smeđu boju.

  2. Dodajte sol, biber, šećer, Worcestershire umak i paradajz.

  3. Poklopite tavu i kuhajte 10 minuta.

  4. Dodajte masline i kuhajte još 5 minuta.

  5. Prespite skuhanu smjesu preko špageta, pospite sa sirom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.