Špagete sa ćuftama u paradajz sosu

Sastojci
Instrukcije
U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti mljeveno meso, crveni, bijeli luk, jaje, parmezan, prezlu, 1 kašiku osušenog peršuna i 1 kašiku osušenog bosiljka.
Sve sastojke izmiješati i formirati kuglice-ćufte.
Peći u tavi, na zagrijanom ulju 10-ak minuta, dok ne dobiju ujednačenu smeđu boju.
U većoj šerpi sjediniti paradajz sos, preostali peršun i bosiljak, pa dodati ćufte.
U ovom sosu ćufte kuhati 90 minuta na umjerenoj temperaturi.
Špagete skuhati po uputstvu sa ambalaže i servirati sa skuhanim ćuftama u sosu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.