Špagete sa ćuftama u paradajz sosu

Služi: 1 osobuKuhanje: 110 minutaPriprema: 15 minuta
Špagete sa ćuftama u paradajz sosu

Sastojci

Špageti:
500 grama
Mljevena govedina:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Jaja:
1 komad
Parmezan:
2 kašike
Peršun:
2 kašike
Bosiljak:
2 kašike
Prezla:
100 grama
Paradajz sos:
500 mililitara

Instrukcije

  1. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti mljeveno meso, crveni, bijeli luk, jaje, parmezan, prezlu, 1 kašiku osušenog peršuna i 1 kašiku osušenog bosiljka.

  2. Sve sastojke izmiješati i formirati kuglice-ćufte.

  3. Peći u tavi, na zagrijanom ulju 10-ak minuta, dok ne dobiju ujednačenu smeđu boju.

  4. U većoj šerpi sjediniti paradajz sos, preostali peršun i bosiljak, pa dodati ćufte.

  5. U ovom sosu ćufte kuhati 90 minuta na umjerenoj temperaturi.

  6. Špagete skuhati po uputstvu sa ambalaže i servirati sa skuhanim ćuftama u sosu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.