Špagete sa gljivama i parmezanom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
300 g
divlje gljive
3 kašika
Maslinovo ulje
1 češanj
Bijeli luk
1/2 komad
limun
450 g
špageti
3 kašika
parmezan
2 kašika
peršun
60 g
Maslac
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Špagete sa gljivama i parmezanom
  1. Gljive očistiti i izrezati na tanje dijelove.
  2. U zagrijanu šerpu staviti maslinovo ulje, dodati izrezane gljive i pržiti nekoliko minuta.
  3. Dodati isjeckani bijeli luk i prstohvat soli, pa nastaviti prženje 4-5 minuta uz neprestano miješanje.
  4. Skinuti smjesu s vatre, iscijediti 1/2 limuna, dodati biber i malo soli, pa promiješati.
  5. Špagete skuhati u slanoj vodi i ocijediti.
  6. Izmiješati ih sa smjesom od gljiva, dodati maslac, peršun i parmezan, pa poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*