Špagete u sosu od tikvica i puretine
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Špageti:
375 grama
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
2 kašike
Puretina:
125 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Tikvice:
4 komada
Feta sir:
100 grama
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
U tavi, na zagrijanom ulju ispržite puretinu.
Dodajte luk i kuhajte 1 minutu, pa umiješajte izrezane tikvice.
Kuhajte još nekoliko minuta uz povremeno miješanje.
Ove sastojke pomiješajte sa špagetima, pospite feta sirom i peršunom, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.