Špagete u sosu od povrća

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Špagete u sosu od povrća

Sastojci

Špageti:
500 grama
Mljeveno meso:
200 grama
Paradajz:
500 grama
Sok od paradajza:
250 grama
Patlidžan:
1 komad
Tikvice:
1 komad
Bijeli luk:
2 češnja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Parmezan:
Po želji

Instrukcije

  1. Patlidžan oguliti, izrezati na kockice, posoliti i ostaviti da pusti sok.

  2. Nakon što odstoji, patlidžan iscijediti, kako bi se odstranila sva gorčina.

  3. Oguljeni paradajz i tikvicu također izrezati na kockice.

  4. Na zagrijanom ulju propržiti sitno izrezan bijeli luk i meso, zatim dodati patlidžan, tikvice i paradajz, pa sve dinstati nekoliko minuta.

  5. U smjesu umiješati začine po želji i paradajz sok, pa ostaviti da krčka 15-ak minuta na umjerenoj temperaturi.

  6. Špagete skuhati po uputstvu s pakovanja, dodati ih u sos i sve izmiješati.

  7. Pri serviranju ih posuti parmezanom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.