Špagete u sosu od tunjevine, patlidžana i paradajza

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Špagete u sosu od tunjevine, patlidžana i paradajza

Sastojci

Patlidžan:
1 komad
Limun:
1 komad
Špageti:
375 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Paradajz:
600 grama
Tunjevina:
425 grama
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. U tavi, na zagrijanom ulju ispržite patlidžan izrezan na kolutove, a zatim ga izrežite na tanje trake.

  2. Naribajte limunovu koru.

  3. Špagete skuhajte po uputstvu sa amabalaže, a zatim procijedite.

  4. U većoj šerpi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte paradajz i tunjevinu.

  5. Kuhajte 5-6 minuta, pa dodajte patlidžan i špagete.

  6. Kuhajte nekoliko minuta, dodajte limunovu koru i peržun, pa poslužite jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.